WordPress Nina Simone?

Wat hebben code & Jazz gemeen

Wordpress heeft ondertussen al een mooi verleden. Ontstaan 17 jaar geleden als blogengine om webblogs te maken en ondertussen uitgegroeid tot een ideale partner voor het maken van websites, webshops en zelfs webapplicaties. De huidige versie is 5.6, codebase Simone, en zorgde opnieuw voor geoptimaliseerde prestaties.

40th edition

Ook wij maken gebruik van WordPress, waarvan de huidige versie Simone is en ondertussen de 40ste versie van het gekende platform.

Simone, een eer aan Nina Simone, omdat de coredevelopers van WordPress een liefde voor Jazz hebben.

Elke release werd genoemd naar jazzmuzikanten die ze bewonderen, we maakten even een playlist omdat het ook ons inspireerde.

Waarom gebruiken ook wij WordPress?

WordPress is open source (GPL) waardoor alles getailored kan worden maar vooral ook omdat GPL de code-base gratis maakt en het gebruik van PHP & My SQL zo weinig technische vereisten vergt dat ook de hosting goedkoop is. Een plugin schrijven voor WordPress is kinderspel, alsook hebben we onze eigen tools ontwikkeld voor het beheren van pagina’s, diensten, portfolio & producten.  

Niet alles kan in WordPress?

Voor grotere projecten hebben we meer performantie & meer security nodig dan mogelijk is bij WordPress, en dan switchen we over naar ontwikkeling op maat. 60% van onze huidige projecten worden gebouwd op WordPress, 40% bouwen we nog steeds graag op maat from scratch. Als we op maat werken gaat de voorkeur van ons team naar een ontwikkeling van de core in .NET gekoppeld met API die een onafhankelijke front-end aansturen ontwikkeld in Vue.js.

Roadmap WordPress

Als we even kijken wat er het komend jaar evolueert bij WordPress, zien we dat we ze voor zijn en ook deze puntjes reeds hebben geïntegreerd.