terug naar cases

Karola's Kitchen

Gezond eten zonder regels. Een food- en lifestyleblog van influencer Karolien Olaerts: karolaskitchen.be

website

Karolien is een self-made entrepreneur met een heel heldere visie. Een visie waar haar bezoekers op elk moment op nummer 1 staan. Karolaskitchen.be ontwikkelde gedurende haar laatste 2 publicaties een consistente identiteit die een hoogtepunt zou beleven in de release van haar derde en nieuwste kookboek: Smaakvol.

Doorheen de jaren en het snel stijgende succes van haar blog ontstond de structuur van karolaskitchen.be op een organische manier. Waar er noden werden noden beantwoord met functies. Uiteraard was haar succes aan al deze waardevolle content te danken. Echter kon de manier waarop deze weergegeven werd een make-over ondergaan.

Zo werden de categorieën waarop gefilterd kon worden gestroomlijnd in vaak gebruikte voedsel en allergie indelingen en uiteraard ook in gangen van een menu. Dit leek de meest logische wijze waarop mensen inspiratie opdoen want nog meer dan een klassiek kookboek is de blog georiënteerd om mensen vooral te inspireren in een gezondere en evenwichtiger eetpatroon.

Het design was van op voorhand al bepaald en de huisstijl moest enkel nog digitaal uitgewerkt worden. Om een optimale gebruikerservaring te kunnen blijven garanderen moet frequent onderhoud, updates support worden ingericht. Deze zaken worden vooral bekostigd door het integreren van geïntegreerde advertenties. Om de ads zo consistent mogelijk weer te geven is de focus een belangrijk aandachtspunt doorheen de website.