Boer rijd met tractor tractor op het veld

De APP voor communicatie en administratie bij plukboerderijen en zelfpluktuinen.

UX
applicatie
pluk logo

De applicatie voor zelfoogstboerderijen

Het zelf oogsten van je eigen groenten op een boerderij in de buurt zit momenteel erg in de lift en is tegenwoordig meer dan in. Je betaalt jouw eigen oogstaandeel en je kan hiervoor het hele jaar genieten van de meest verse en seizoensgebonden gewassen. Het is niet alleen leuk om te doen, het is een echte gezinsactiviteit en je komt terecht op een fijne plek waar je gelijkgezinden kan ontmoeten. Wij bouwden een applicatie om iedereen met elkaar in contact te brengen. 

Gegroeid vanuit een onderzoeksproject

Wat gestart is als een onderzoeksproject van UGENT voor CSA (Community Supported Agriculture) zelfoogstboerderijen, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige applicatie, genaamd PLUK! Deze Progressive web applicatie (PWA) werd volledig op maat gemaakt in een .NET omgeving. Goed beveiligd en voor elke boerderij uniek.

Bij de start was PLUK het communicatiekanaal tussen de boeren en de deelnemers. Want hoe je het ook draait of keert, de informatie over de gewassen moet steeds van de boer tot bij de deelnemers geraken. Zij moeten te weten komen wat er geoogst mag worden, waar er geholpen kan worden en wat er allemaal te beleven is op de boerderij.

mockup plukmockup pluk

Luisteren naar de boeren

Doorheen de ontwikkelingsfase werd er veel afgetoetst en afgestemd met de boeren zelf. Als snel werd duidelijk dat ook de boeren een applicatie nodig hadden om al het administratieve op te vangen. De gegevens van de leden, de jaarlijkse betalingen van de abonnementen, de wekelijkse nieuwsbrief, …. 

Pluk regelt de administratie

Dus, heeft PLUK gezorgd dat dit kan! Alle administratie gaat nu via de applicatie. We maakten het mogelijk om abonnementen aan te maken en te koppelen aan de juiste gezinnen. Op die manier heeft elke boerderij steeds de juiste gegevens op zak. Zelfs betaalopdrachten, online betalingen en eventuele herinneringen kunnen via de app verstuurd worden. Vraag gerust een demo aan om alle snufjes te weten te komen.

plukker

Wat doet PLUK?

  • Pluk helpt boeren met de communicatie van het veldbeheer het hele jaar door te beheren. Wat mag er geoogst worden? Wie mag dit oogsten? Hoe moet dit geoogst worden en wat kan je ermee doen?
  • De communicatie van evenementen, activiteiten, workshops, klusjes, artikels en nog zoveel meer te organiseren.
  • De deelnemersadministratie van a tot z te verwerken.
  • Alle online betalingen van zowel abonnementen als van marktitems bij te houden.

Quotes van tevreden boeren

Had ik eerder maar geweten dat dit bestond

Het wow-moment kwam toen we de eerste keer de facturen moesten opmaken. Wat anders een calvarietocht was van wekenlang bedragen berekenen, betalingen controleren, herinneringsmails sturen en leden onboarden, gebeurde in één klik. Had ik eerder maar geweten dat dit bestond.

Lage kost per maand

We wilden liever zelf onze eigen applicatie bouwen. We schrokken van de hoge kost. En dan weet je nog niet eens zeker of het wel goed zal werken. Toen kwamen we uit bij PLUK, waar we voor een lage kost per maand iets kregen dat zijn werking al bewees.

Het gaat plots allemaal vanzelf

We gebruikten vroeger MailChimp, maar die staat los van de administratie dus kun je er administratief mailverkeer niet mee automatiseren. PLUK biedt wat minder toeters en bellen qua mailing, maar integreert het wel met je administratie. Facturen uitsturen, herinneringsmails, het gaat plots allemaal vanzelf. Blij dat we daar van af zijn!

Maatwerk voor een geringe kost

We wilden eigen functionaliteit laten ontwikkelen. PLUK zocht samen met ons naar boerderijen met gelijkaardige vragen, zodat we de ontwikkelingskost konden delen. Zo hebben we maatwerk voor onze boerderij tegen een geringe kost.

Rechstreeks kanaal

Met PLUK had onze CSA van de ene dag op de andere een eigen app. Het is een rechtstreeks kanaal tussen ons en onze leden.

Even eenvoudig als een abonnement nemen op Netflix

De app maakt lid worden van een CSA even eenvoudig als een abonnement nemen op Netflix.

Objectieve data

Dankzij de app kregen we voor het eerst objectieve data over hoe actief onze leden zijn, wanneer ze aan ons denken, en hoe groot onze harde kernongeveer is.

Administratieve vereenvoudiging

Een plus voor de adminstatieve vereenvoudiging! Zowel achter je computer als op het veld via de smartphone, altijd alle informatie op zak!

3 schermenafbeeldingen
joke lacht

Geïnteresseerd in PLUK?

Een demo? Een babbel? Een vraag? Tips & tricks nodig? Joke helpt je graag verder.