terug naar alle inzichten

Payload CMS // Developer first Headless CMS & Application Framework

applicatie

Van de documentatie tot het ontwerp is payload ontworpen om ontwikkelaars tijd en moeite te besparen bij het bouwen van de backend en het adminpaneel voor websites, applicaties, e-commerce of elk ander product waarvan de inhoud moet worden beheerd.

Wat is Payload CMS?

Payload is een CMS-platform dat ontwikkelaars een basis geeft om hun app snel van een controlepaneel te voorzien. Zowel naar security, structuur als de content zelf. Payload biedt REST en GraphQL API's die automatisch worden gegenereerd op basis van uw gedefinieerde collecties. Het is een applicatieframework met TypeScript, Node.js, React en MongoDB.

Waar we voorgeen voor kleinschalige web applicaties Wordpress Headless integreerden zijn we sinds deze website (100% gemaakt in Payload CMS) overgschakeld op Payload. Payload is op zich vrij nieuw, een echte doorbraak van deze oplossing is er slechts sinds de zomer van 2022. Ervoor hadden weinigen van Payload gehoord en was het nog betalend.

Wegstappen van headless Wordpress?

The Payload Team maakte al langer gebruik van headless Wordpress via ACF. Maar het kon zoveel beter, en na vele applicaties op die manier te hebben gebouwd is het idee ontstaan om Payload CMS te ontwerpen. Nu Payload er is is er dus geen nut meer om nog Headless WP te gbruiken.